- Să se mențină compresele pe plagă timp de o oră;
- Să nu fumeze;
- Să nu consume alcool sau băuturi calde timp de 24 ore;
- Să nu depună efort fizic;
- Timp de 2 zile este preferabil să se evite produsele lactate.
Chirurgia orală se referă la orice procedură chirurgicală care presupune repararea și realizarea unor corecții la nivelul cavității orale, efectuată de obicei de către un medic stomatolog specialist care este instruit să realizeze anumite tipuri de intervenții chirurgicale orale.
Tratamentele chirurgicale se adresează în general tuturor pacienților care prezintă probleme la nivelul danturii, iar tehnicile prin care sunt realizate sunt nedureroase, recuperarea fiind una rapidă.
Datorită inovațiilor din domeniul stomatologic care evoluează în permanență  permit efectuarea procedurilor într-un timp mult mai scurt și în condiții de maximă siguranță.
Chirurgia orală este efectuată numai atunci când este necesară, de către medici stomatologi specializați, iar pentru a contribui la vindecarea cât mai rapidă a zonei în care a avut loc intervenția chirurgicală, este important ca pacientul să respecte sfaturile primite de la medicul stomatolog.
Înaintea tratamentului chirurgical este necesară o igienizare profesională completă, dar și periodic după intervenție pentru a preveni apariția infecțiilor.
Chirurgia orală se efectuează prin tehnici moderne, folosind echipamente de ultimă generație, aceste premise creând condiții prielnice pentru avantajele chirurgiei dentare moderne:
Extracția dentară este una dintre cele mai frecvente intervenții de chirurgie întâlnite.
Această procedură este realizată de medicul stomatolog în clinică și presupune îndepărtarea unui dinte sau a unei măsele din cavitatea orală ce a suferit anumite afecțiuni.
De asemenea, extracția dentară poate fi necesară și în alte cazuri, precum cele ortodontice.